Znanstveno je dokazano, da masaža vrača hormonalno ravnovesje; zmanjšuje raven hormona kortizola, ki povzroča stres, uravnava izločanje hormona melatonina, ki je ključen za uravnavanje spanca ter spodbudi možgane, da proizvajajo endorfine, naravne telesne zatiralce bolečine. Torej, vrata do ‘nebes’ so na široko odprta …

Nudimo vam naslednje vrste masaž:

MASAŽA CELEGA TELESA PO METODI VIT-AL  – KTM

Klasična masaža blagodejno vpliva na splošno počutje, izboljšuje krvni pretok, sprošča mišice ter umirja živčni sistem. Zmasiramo vam roke, noge (spredaj, zadaj), hrbet,vratni del, dekolte in trebuh. Masaža je sestavljena iz veliko tehnik , ki so se skozi leta izpopoljnjevala in je zato zelo pestra in temeljita.

 

TOČKOVNA MASAŽA STOPAL KOT DOMAČA LEKARNA  – RCM

Refleksna masaža stopal je posebna oblika masaže , pri kateri uporabljamo različne tehnike pritiskanja na točno določenem področju stopala (t.i. refleksne cone) za točno določen organ, organski sistem oziroma del telesa.

Refleksne cone so kot ogledalo, ki zrcali trenutno stanje telesnih področij. Zrcali vsa stanja organizma, pa naj bo to fizično , kakršno je stanje fizičnega telesa, organov, njihovih funkcij oziroma disfunkcij ali pa energijsko ravnovesje oziroma neravnovesje kot so čustvena in mentalna stanja. S pritiski na stopalo odkrivamo občutljiva oziroma boleča področja / točke, ki opozarjajo na te motnje in s tem tudi na potrebo po odvzemu ali prilivu energije. Ko  umirjamo preobčutljive refleksne cone, se izboljša stanje preobremenjenega , oslabljenega ali bolnega organa.

 

TOČKOVNA MASAŽA STOPAL KOT DOMAČA LEKARNA  – RCM  + MASAŽA NOG 

Tretma obsega masažo nog zadaj , masažo nog spredaj ter refleksno masažo stopal.

 

TOČKOVNA  MASAŽA DLANI KOT DOMAČA LEKARNA  – RCM

Naše dlani so poleg stopal najbolj oživčen del telesa in predstavljajo poleg oči eno naših glavnih povezav z zunanjim svetom. Izvajamo jo na enak način kot pri točkovni masaži stopal.VIT-AL PAKET

Paket zajema 30 minut infrardečo kabino v kateri razstrupite telo olajšate morebitne bolečine in pregrejete telo , poženete krvni in limfni obtok,  30  minut terapevtske masaže hrbtenice na posebnem stolu, 60 minut klasične masaže celega telesa ter delo z energijo po potrebi.

VIT-AL PAKET MEDIUM 

Paket zajema 30 minut infrardečo kabino v kateri razstrupite telo olajšate morebitne bolečine in pregrejete telo , poženete krvni in limfni obtok,  15 minut terapevtske masaže hrbtenice na posebnem stolu, 60 minut klasične masaže celega telesa.

VIT-AL PAKET- MAXI

Paket zajema 30 minut infrardečo kabino v kateri razstrupite telo olajšate morebitne bolečine in pregrejete telo , poženete krvni in limfni obtok,  30 minut terapevtske masaže hrbtenice, 60 minut klasične masaže celega telesa, osvežilna masaža obraza z refleksnimi točkami,  ter delo z energijo po potrebi.

 

VIT-AL PAKET- MEGA

Paket zajema 30 minut infrardečo kabino v kateri razstrupite telo olajšate morebitne bolečine in pregrejete telo , poženete krvni in limfni obtok,  30 minut terapevtske masaže hrbtenice, 60 minut klasične masaže celega telesa, 30 minut refleksne masaže stopal, 30 minut osvežilna masaža obraza z pritiski na refleksne točke , terapija z hopi ušesnimi svečkami ,  ter delo z energijo po potrebi.

 

MASAŽA CELEGA TELESA  S ŠKOLJKAMI

Med izvajanjem klasične masaže dodamo še masažo z školjkami, ki so naravnega izvora in v katerih je vulkanski pesek z  morsko  vodo , ki povzroči reakcijo segrevanja (bio razgradljivo)med masiranjem se školjka hladi , med počivanjem se segreva, zato jo lahko položimo na boleče mesto in jo pustimo ,  da segreva in blagodejno vpliva na bolečino, ko se zopet segreje pričnemo z masažo, da jo ohladimo.

 

PROTIBOLEČINSKA  MASAŽA HRBTA PO METODI VIT-AL masaza-alenka-otroci

Pri terapevtski masaži hrbta se intenzivno posvetimo , določeni bolečini , s pritiski na akupresurne točke lajšamo bolečine, mišično napetost, stres, hernija, lumbargo, išijas …. terapija se izvaja na posebnem stolu od 30 – 40 minut, nato pa se hrbet še klasično zmasira.

 

PROTIBOLEČINSKA  MASAŽA HRBTA PO METODI VIT-AL – BREUSS

Pri terapevtski masaži hrbta se intenzivno posvetimo , določeni bolečini , s pritiski na akupresurne točke lajšamo bolečine, mišično napetost, stres, hernija, lumbargo, išijas …. terapija se izvaja na posebnem stolu od 30 – 40 minut, nato hrbet z nežnimi gibi sprostimo in utremo šentjanževo olje pokrijemo z folijo , obložimo z vročo vrečko vulkanskega peska in pustimo delovati cca 30 min .

 

HITRI SERVIS HRBTENICE

Posvetimo se hrbtnemu in vratnemu delu, v akutnih primerih ,sproščanju mišic ter masaži lasišča. Terapija se dela na posebnem stolu , kjer poiščemo težavo in jo skušamo sanirati. Sledi še sproščanje mišic leže.

HITRI SERVIS HRBTENICE + MASAŽA CELEGA TELESA PO METODI VIT-AL

 

HITRI SERVIS HRBTENICE + TOČKOVNA MASAŽA STOPAL KOT DOMAČA LEKARNA

 

PROTIBOLEČINSKA MASAŽA  HRBTENICE + MASAŽA NOG

PROTIBOLEČINSKA MASAŽA  HRBTENICE + MASAŽA ROK

MASAŽA NOG

MASAŽA ROK

MASAŽA OBRAZA

TOČKOVNA  MASAŽA STOPAL KOT DOMAČA LEKARNA  + MASAŽA CELEGA TELESA PO METODI VIT-AL

Kombinacijo svetujemo ob hujših situacijah, ali pa hitrejšo odpravo določenih težav. Lahko tudi kot preventivo. Najprej zmasiramo zadnji del telesa, nato zmasiramo sprednji del nog, kjer se posvetimo tudi limfi, sledi refleksoterapija stopal in nato še dekolte in trebuh.

 

MASAŽA ZA NOSEČNICE

V času nosečnosti je bodoča mamica pod povečanim stresom, s to vrsto masaže pomagamo lajšati stres, odpravljati bolečine v hrbtenici, otekline v rokah in nogah. Masaža se izvaja na posebnem terapevtskem stolu po hrbtenici, masažo nog in rok ter delno refleksoterapijo na stopalih. Dobro počutje tudi ugodno vpliva na novo bitje v materinem telesu in na lažji porod.

PILING CELEGA TELESA+  MASAŽA CELEGA TELESA PO METODI VIT-AL

Piling se izvaja z visoko kvalitetnim pripravkom iz morske soli in avokada ali pa z drugimi različnimi sadeži, vse pa je na naravni bazi. S pilingom očistimo kožo odmrlih celic in jo poživimo, po pilingu priporočamo knajpanje, da se učinek poveča, nato izvedemo terapevtsko klasično masažo.


PILING , BODY WRAPPING , STROJNA LIMFNA DRENAŽA , ANTICELULITNA MASAŽA

Najprej izvedemo piling, da kožo pripravimo,  naredimo body wrapping , 30 min strojne limfne drenaže ,nato s tehnikami masaže skušamo v čim večji meri prekrvaviti podkožje, da se celulit čim bolj »razbije« in kri odplakne čim več toksinov, ki sestavljajo trdovraten celulit. Čisto na koncu izvedemo še vakuum z ventuzami.  S tem dosežemo povečano razširitev por, katere izločajo odvečno vodo (ki je tudi sestavni del celulita) in absorbirajo učinkovine nanešenih zmesi. K večji učinkovitosti pripomore tudi piling, ki smo ga naredili na začetku. Po končanem tretmaju si lahko privoščite še sobno kolo.ANTICELULITNA MASAŽA

S tehnikami masaže skušamo v čim večji meri prekrvaviti podkožje, da se celulit čim bolj »razbije« in kri odplakne čim več toksinov, ki sestavljajo trdovraten celulit, na koncu izvedemo vakum z ventuzami.

 

NEVROLOŠKE TOČKE – PROTIBOLEČINSKA TERAPIJA – TRIGER POINTI

To terapijo lahko dodajamo ali pa se jo izvaja samostojno. Znanost je odkrila da se naše telo odziva na bolečino tako , da se v možganih, hrbtnem mozgu in živčnih končičih tvorijo tako imenovani opiatni receptorji imenovani ENDROFINI, ki blažijo bolečine. NEVROTERAPIJA je terapevtski pristop, kjer z aktiviranjem ali sediranjem nevroloških točk sprožimo v telesu mehanizem, ki deluje protibolečinsko, kar pomeni, da se odpravi gibalna ali funkcionalna motnja, ki jo je povzročila moteča bolečina.

 

PROTIBOLEČINSKI RAZTEG TELESA PO METODI VIT-AL

Razteg celega telesa z kontrakcijo obsega 15 raztegov .

 

 

MASAŽA ZA ZAPOSLENE V VAŠEM PODJETJU

Masaža zaposlenih na delovnem mestu vam doprinese kup pozitivnih dobrin in vam zmanjša stroške. Povečuje boljšo storilnost, zadovoljstvo, zaupanje, spoštovanje, telesno vzdržljivost, koncentracijo,čas, manjše stroške bolniške odsotnosti. V vašem podjetju lahko opravimo refleksoconsko masažo stopal (RCM) dlani in pa obdelavo hrbta in vratu.

TERAPIJA S KISIKOM

Kisik je najbolj razprostranjena snov na zemlji. Brez njega ni življenja za večino živih bitij. Celice namreč potrebujejo kisik za to, da pridejo do energije. Če kisika ni, to pomeni za celice smrt in s tem tudi smrt živega bitja.

Kako prihaja kisik v človeka

Kisik se nahaja v zraku, ki vsebuje 72 odstotkov dušika in 28 odstotkov kisika. V naše telo vstopa z dihanjem po dihalnih poteh do pljuč. V najmanjših delih pljuč – pljučnih mešičkih prehaja skozi njihovo steno v kri, kjer se veže na krvno barvilo (hemoglobin) v rdeči krvnički. S pomočjo srca in ožilja kisik potuje po celem telesu do celic. Te ga ujamejo in uporabijo zato, da pridobijo energijo, s katero lahko živijo in delajo. V kri pa celice oddajo odpadni plin – ogljikov dioksid. Ta se po krvi vrača v pljuča, kjer se nato izloči iz našega telesa. Za dobro preskrbo s kisikom potrebujemo torej zdrava dihala (dihalne poti in pljuča), dovolj krvi (krvnega barvila) in zdrava obtočila (srce in žilje), vse to vpliva na boljše počutje , dobro koncentracijo, dvig imunskega sisitema , pridobitev notranjega miru.