Aurikuloterapija je zdravilska metoda, pri kateri s pritiskom na določene točke na uhljih ugotavljamo stanje organizma, ponovno vzpostavljamo ravnovesje v telesu ter odpravljamo morebitne motnje in težave.

Aurikuloterapija je danes močno razširjena po celem svetu. Po opredelitvi Mednarodne zdravstvene organizacije (WHO) je priznana komplementarna terapija z bogato raziskovalno podlago, ki se lahko uporablja kot dodatna terapevtska tehnika v multidimenzionalnem terapevtskem pristopu, kot podpora zdravniški oskrbi ali kot samopomoč. Aurikuloterapija ima izredne, pogosto takojšnje učinke, je preprosta in za izvajanje ne potrebujemo nobenih dodatnih pripomočkov, zato je primerna za vsakogar, ne glede na starost.

Stimulacija točk na ušesih se je v tradicionalnem zdravilstvu omenjala že pred 2500 leti (Kitajska, Perzija, Stari Egipt, Grčija, Rim). Temelje moderne aurikuloterapije je v petdesetih letih prejšnjega stoletja postavil francoski zdravnik Paul Nogier, ki je tradicionalno izročilo nadgradil in organiziral v celovit sistem refleksnih točk, s katerim lahko lajšamo številne zdravstvene težave. Z obravnavo refleksnih točk na uhljih vplivamo na možganske refleksne centre, ki so z živčnimi progami povezani s preostalimi deli telesa. Raziskave so pokazale, da se pri tem v telesu sproščajo endorfini, zmanjša preobčutljivost živčevja, uravnava vegetativni živčni sistem, spodbuja stanje telesnega ravnovesja in uravnava aktivnost telesnih procesov.

Z aurikuloterapijo lahko obravnavamo skoraj vsa bolezenska stanja, najpogosteje pa se uporablja za lajšanje akutnih in kroničnih bolečin, odvajanju in razstrupljanju pri različnih odvisnostih, obvladovanju stresa in anksioznosti, uravnavanju prebavnih procesov, obvladovanju alergij ter uravnavanju hormonskega neravnovesja in krvnega tlaka.

Cena : 30 – 40 min 40€  + ušesne hopi svečke 50 €