Tretma je stoletja stara metoda , ki zdravi ušesa, nos , grlo in sinuse. Delovanje svečk je povsem fizikalno, lahek podtlak (efekt dimnika) in vibracijski valovi zraka v svečki do katerih pride zaradi zaradi gibanja plamena , delujejo kot blaga masažica bobniča. To vodi do intenzivnega občutka prijetne toplote in do izravnave pritiska na področju ušesa , čela in obnosne votline.

Po uporabi svečk zato pogosto občutimo dobrodejno sprostitev pritiska in zmanjšanje bolečine na področju ušes in glave. Pri zamašenem nosu lahko pride do bolj prostega dihanja skozi nos in posledično do izboljšanja zaznavanja vonjav.

Pogostost uporabe svečk je odvisna od težav in njihovega trajanja. Učinek se pokaže pri ponavljajočih se tretmajih , pri dolgotrajneših težavah je potrebnih 4 do 6 tretmajev v šestih tednih, ki naj jim sledi še več mesečnih tretmajev. Pri kratkotrajneših težavah pa lahko svečke uporabljate vsak dan nekaj dni zapored.

Svečke so nadvse primerne za otroke , saj jih postopek močno sprošča in pomirja, predvsem pa pomaga blažiti bolečino. Poudariti je treba da ušesne svečke ne odstranjujejo ušesnega masla.

Narejene so iz 100% naravnega voska in nebeljene tkanine po načelu pravične trgovine.

Uporabljajo se pri naslednjih težavah:

– vneta ušesa

– prehlad

–  sinusitis

– boleče grlo

– glavoboli migrene

– izenačevanje pritiska pri letenju ali potapljanju

– stres ali zgolj za sprostitev

 

Cena tretmaja 15€