Skip to main content

Masaže

Masaža in posvet s stranko Pogovor z vsakim posameznikom je zelo pomemben, zato je to prva stvar, ki jo storimo pred začetkom dela. V tem času je dobro zbrati čim več informacij, zato je priporočljivo, da se pove za vse bolečine, tegobe in težave. Kaj vse ste že poskusili in kakšni so bili rezultati le tega. Naredili bomo nekaj testov vaših zmogljivosti in tako skupaj pripravili plan dela. Pogovor poteka individualno v prijetnem ambientu.

MASAŽE Znanstveno je dokazano, da masaža vrača hormonalno ravnovesje; zmanjšuje raven hormona kortizola, ki povzroča stres, uravnava izločanje hormona melatonina, ki je ključen za uravnavanje spanca, ter spodbudi možgane, da proizvajajo endorfine, naravne telesne zatiralce bolečine. Torej, vrata do 'nebes' so na široko odprta…

Paketi

Vit-al paket je med vsemi paketi najbolj priljubljen, saj zajema skoraj vse, da odpade vsa teža in breme ter si po tretmaju lahek kot peresce. Zajema 30 minut gretja v infrardeči kabini, v kateri razstrupite in pregrejete telo, olajšate morebitne bolečine ter poženete krvni in limfni obtok. Sledi 25 minut terapevtske masaže hrbtenice na posebnem stolu, 60 minut klasične masaže celega telesa ter delo z energijo, običajno Vit-al 1 ali po dogovoru.

Paket zajema 30 minut gretja v infrardeči kabini, v kateri razstrupite in pregrejete telo, olajšate morebitne bolečine, poženete krvni in limfni obtok. Sledi 15 minut terapevtske masaže hrbtenice na posebnem stolu ter 50 minut klasične masaže celega telesa.

Paket zajema 30 minut v space tunelu, v katerem razstrupite telo težkih kovin, olajšate morebitne bolečine, pregrejete telo, poženete krvni in limfni obtok, umirite srce ter izgubite 600 kalorij. Sledi 30 minut terapevtske masaže hrbtenice, 60 minut klasične masaže celega telesa, osvežilna masaža obraza z refleksnimi točkami ter delo z energijo.

paket zajema 30 minut gretja v infrardeči kabini, v kateri razstrupite in pregrejete telo, olajšate morebitne bolečine ter poženete krvni in limfni obtok. Sledi 30 minut terapevtske masaže hrbtenice, 60 minut klasične masaže celega telesa, 30 minut točkovne masaže stopal, 30 minut aurikuloterapije - pritiski na refleksne točke uhljev, terapija z hopi ušesnimi svečkami ter delo z energijo po potrebi.

Piling , body wrapping , strojna limfna drenaža , anticelulitna masažanajprej izvedemo piling, da kožo pripravimo k večji učinkovitosti, naredimo body wrapping ter gremo za 30 min v strojno limfno drenažo, nato s tehnikami masaže skušamo v čim večji meri prekrvaviti podkožje, da se celulit čim bolj »razbije« in kri odplakne čim več toksinov, ki sestavljajo trdovraten celulit. Čisto na koncu izvedemo še vakuum z ventuzami. S tem dosežemo povečano razširitev por, ki izločajo odvečno vodo (ki je tudi sestavni del celulita) in absorbirajo učinkovine nanešenih zmesi.

Vrste masaž

Klasična masaža blagodejno vpliva na splošno počutje, izboljšuje krvni pretok, sprošča mišice ter umirja živčni sistem. Zmasiramo vam roke, noge (spredaj, zadaj), hrbet, vratni del, dekolte in trebuh. Masaža je sestavljena iz veliko tehnik, ki so se skozi leta izpopolnjevala, in je zato zelo pestra in temeljita.

Med izvajanjem klasične masaže dodamo še masažo s školjkami, ki so naravnega izvora in v katerih je vulkanski pesek z morsko vodo, ki povzroči reakcijo segrevanja (bio razgradljivo). Med masiranjem se školjka hladi, med počivanjem pa segreva, zato jo lahko položimo na boleče mesto in jo pustimo, da segreva in blagodejno vpliva na bolečino. Ko se zopet segreje, pričnemo z masažo, da jo ohladimo.

Pri protibolečinski masaži hrbta se intenzivno posvetimo določeni bolečini, s pritiski na točke lajšamo bolečine, mišično napetost, stres, hernija, lumbargo, išijas … Terapija se izvaja na posebnem stolu od 30 – 40 minut, nato pa hrbtenico še klasično zmasiramo na mizi, da sprostimo mišice.

Pri terapevtski masaži hrbta se intenzivno posvetimo določeni bolečini. S pritiski na akupresurne točke lajšamo bolečine, mišično napetost, stres, hernija, lumbargo, išijas … Terapija se izvaja na posebnem stolu od 30 – 40 minut, nato hrbet z nežnimi gibi sprostimo in utremo šentjanževo olje. Pokrijemo s streč folijo, obložimo z vročo vrečko vulkanskega peska in pustimo delovati cca 30 min.

To terapijo lahko dodajamo ali pa se jo izvaja samostojno. Znanost je odkrila,da se naše telo odziva na bolečino tako, da se v možganih, hrbtnem mozgu in živčnih končičih tvorijo tako imenovani opiatni receptorji, imenovani ENDROFINI, ki blažijo bolečine. NEVROTERAPIJA je terapevtski pristop, kjer z aktiviranjem ali sediranjem nevroloških točk telesu sprožimo mehanizem, ki deluje protibolečinsko, kar pomeni, da se odpravi gibalna ali funkcionalna motnja, ki jo je povzročila moteča bolečina.

Razteg celega telesa z kontrakcijo obsega od 10 - 15 tehnik raztega celega telesa. Po končanem raztegu se občuti boljša raztegljivost ter manjša bolečina. Za dosego večjega rezultata dobite določene vaje, ki so se izkazale med terapijo za najbolj potrebne še za domačo nalogo.

Posvetimo se hrbtnemu in vratnemu delu, v akutnih primerih sproščanju mišic s pritiski na triger pointe ter masaži lasišča. Terapija se izvaja na posebnem stolu, kjer poiščemo težavo in jo skušamo sanirati. Sledi še sproščanje mišic leže.

Posvetimo se hrbtnemu in vratnemu delu, v akutnih primerih sproščanju mišic s pritiski na triger pointe ter masaži lasišča. Terapija se izvaja na posebnem stolu, kjer poiščemo težavo in jo skušamo sanirati. Sledi še klasična masaža telesa po metodi Vit-al.

Posvetimo se hrbtnemu in vratnemu delu, v akutnih primerih sproščanju mišic s pritiski na triger pointe ter masaži lasišča. Terapija se izvaja na posebnem stolu, kjer poiščemo težavo in jo skušamo sanirati. Sledi še točkovna masaža stopal kot domača lekarna.

Posvetimo se hrbtnemu in vratnemu delu, v akutnih primerih sproščanju mišic s pritiski na triger pointe ter masaži lasišča. Terapija se izvaja na posebnem stolu, kjer poiščemo težavo in jo skušamo sanirati. Sledi še masaža nog ter morebitni stiski trigerjev na nogah.

Posvetimo se hrbtnemu in vratnemu delu, v akutnih primerih sproščanju mišic s pritiski na triger pointe ter masaži lasišča. Terapija se izvaja na posebnem stolu, kjer poiščemo težavo in jo skušamo sanirati. Sledi še masaža rok po metodi Vit-al.

Najprej postiskamo triger pointe na nogah zadaj, nato cele noge še temeljito zmasiramo.

Točkovna masaža stopal je posebna oblika masaže, pri kateri uporabljamo različne tehnike pritiskanja na točno določenem področju stopala (t.i. refleksne cone) za točno določen organ, organski sistem oziroma del telesa. Točkovne cone so kot ogledalo, ki zrcali trenutno stanje telesnih področij. Zrcali vsa stanja organizma, pa naj bo to fizično, kakršno je stanje fizičnega telesa organov, njihovih funkcij oziroma disfunkcij, ali pa energijsko ravnovesje oziroma neravnovesje, kot so čustvena in mentalna stanja. S pritiski na stopalo odkrivamo občutljiva oziroma boleča področja/točke, ki opozarjajo na te motnje in s tem tudi na potrebo po odvzemu ali prilivu energije. Ko umirjamo preobčutljive refleksne cone, se izboljša stanje preobremenjenega, oslabljenega ali bolnega organa. Stopala najprej namočimo v slano vodo, da se lepo omehčajo in so topla, nato jih zmasiramo.

Stopala najprej namočimo v slano vodo, da se lepo omehčajo in so topla, nato zmasiramo cele noge in stopala. Točkovna masaža stopal ima po predhodni masaži nog veliko večji učinek zaradi boljše cirkulacije.

Kombinacijo svetujemo ob hujših situacijah ali hitrejšo odpravo določenih težav, lahko tudi kot preventivo. Najprej zmasiramo zadnji del telesa, nato sprednji del nog, kjer se posvetimo tudi limfi, sledi refleksoterapija stopal in nato še dekolte ter trebuh.

V času nosečnosti je bodoča mamica pod povečanim stresom. S to vrsto masaže pomagamo lajšati stres, odpravljati bolečine v hrbtenici ter otekline v rokah in nogah. Masaža hrbtenice se izvaja na posebnem terapevtskem stolu, sledi še masaža nog in rok ter delna refleksoterapija na stopalih. Dobro počutje tudi ugodno vpliva na novo bitje v materinem telesu in na lažji porod.

Naše dlani so poleg stopal najbolj oživčen del telesa in poleg oči predstavljajo eno naših glavnih povezav z zunanjim svetom. Izvajamo jo na enak način kot točkovno masažo stopal.

Preberite več: Masaže