Izobraževanje

V naši Hiši sprememb smo se odločili, da bomo svoje znanje predali naprej z željo, da bi bilo čim več dobrih terapevtov, ki bi z srcem in dušo pomagali drugim, ki to potrebujejo., kakor tudi domače medsebojne pomoči , konec koncev nas to tudi zbližuje. Zato pri nas potekajo različni tečaji, ki so iz pridobljenega znanja in iz več naslovov z bogatimi tehnikami, predvsem pa dolgoletnimi izkušnjami, sestavljeni v celoto. Če se naučite tehnik, kako pomagati sebi in svojim bližnjim, je že to dodana vrednost življenju, če pa ste se odločili to početi profesionalno in boste pri tem uživali, lahko iz prve roke potrdim, da boljšega dela ni, vsak pa ve zase, kaj potrebuje in želi.

Življenje je lepo :) prepusti se mu!! Življenje je izziv, sprejmi ga!! Življenje je sen, uresniči ga!! Življenje je ljubezen, uživaj jo!!

Tečaj masaža stopal kot domača lekarna

Refleksoterapija

Kot maserka in refleksoterapevtka sem prišla do ugotovitve, da bi si lahko vsak do določene meje pomagal sam ali pa si vsaj olajšal svoje težave. Dolgo sem razmišljala, kaj lahko naredim in kako lahko pomagam. Porodila se mi je ideja, da lahko organiziram krajše tečaje – delavnice, kjer bomo spoznali vse točke na stopalih, jih obdelali, si zapisali in na tak način lahko tudi pomagali sami sebi in svojim bližnjim. Mamice in očki bodo spoznali čudovito tehniko, ki ni le tehnika, temveč tudi naraven, prvinski način sporazumevanja med otrokom in njegovimi starši.

Življenje je pokazalo, da se vse premalo pohvalimo, pogovarjamo in dotikamo. Naj poudarim dotik, ki je zelo važen tako v samem razvoju otroka kakor tudi v kasnejšem življenju. Dotik je prvi čut, ki se razvije že pri zarodku in nas tudi zadnji zapusti!

Imeli bomo petkratno druženje po štiri ure, ki bo zajemalo teoretično in praktično delo. Na vsakem ponovnem snidenju bomo ponovili prejšnje znanje, da ga utrdimo, in osvojili novega.

Tečaj pravilni razteg telesa in vaje

po metodi Aly
Že nekaj časa opazujem, da vse preveč storimo na pridobitvi mišične mase, da bi dobro izgledali. Vse lepo in prav, toda potrebno se je zavedati, da z vsako vadbo, hojo, sedenjem in tudi spanjem krajšamo svoje mišice, če pa imajo poleg tega še premalo vode in slanice, jih lahko popolnoma osiromašimo. Tako pride do zatrditve, strganine in bolečin v mišicah. Prav je, da ste aktivni, če pa po aktivnosti mišice še raztegnete, vam bodo mišice hvaležne in ne boste imeli težav. Ta tečaj je nastal zaradi spodbude staršev, katerih otroci preveč trenirajo in so se posledično pojavile določene težave, s tem znanjem pa jim lahko vsakodnevno pomagajo. Naučili se boste, kako lahko pravilno raztegnete drugega in za vsak tak razteg pripadajočo vajo, s katero se lahko vsak posameznik raztegne sam

Tečaj klasične masaže

Znanstveno je dokazano, da masaža vrača hormonalno ravnovesje, zmanjšuje raven hormona kortizola, ki povzroča stres, uravnava izločanje hormona melatonina, ki je ključen za uravnavanje spanca, ter spodbudi možgane, da proizvajajo endorfine, naravne telesne zatiralce bolečine. Torej, vrata do 'nebes' so na široko odprta ...

Tečaj poteka v Vit-al centru v popoldanskem času od 16:30 do 20:30. V ceno je vključena skripta in vse, kar potrebujete za tečaj. Obsega 5 obiskov po 4 ure.

Program

 • Hrbet – vrat – glava
 • Noge zadaj
 • Noge spredaj
 • Roke spredaj
 • Dekolte – trebuh - obraz

Kako se pridobi poklicno kvalifikacijo maser/maserka?

 • Preverjanje usposobljenosti se opravi pred komisijo, ki jo imenuje Državni izpitni center (RIC).
 • Komisija lahko neposredno preverja strokovno znanje, spretnosti in sposobnosti, ki so določene v katalogu.
 • Znanje in spretnosti se lahko dokazujejo tudi z referencami in listinami, pridobljenimi po izobraževalnih programih ali na druge načine.
 • Po opravljenem postopku certificiranja se pridobi poklicna kvalifikacija na nivoju V. stopnje zahtevnosti, ne pridobi se pa formalna stopnja izobrazbe.

Kandidatom izobraževalni center Cene Štupar omogoča opravljanje izpitov in izdajo potrdil o opravljenem izpitu po programu Kozmetični tehnik, ki vsebuje tri izpite:

 • Anatomija in fiziologija lokomotornega in nadzornih sistemov
 • Vzgoja za zdravje
 • Komunikacija

Tečaj holistični pristop do hrbtenice

Naša hrbtenica je podobna pipi v kopalnici, katero ne bi očistili 10 let in več – polna je vodnega kamna, prav tako kot je hrbtenica polna vozličkov, kalcinacije … Glede na to, da je vsako vretence povezano s svojim organom, je zelo pomembno, da je hrbtenica čista, pretočna, v pravem položaju in utrjena. Za to ne potrebujemo veliko: nekaj terapij, vodo, sol, gibanje, ustrezno telovadbo ter raztezne vaje. Ker izhajam iz lastnih težav v hrbtenici iz preteklosti in sem bila deležna prave pomoči, ki mi je ponudila možnost drugačnega življenja, sem se odločila, da želim to znanje osvojiti, ga nadgraditi in pomagat ljudem, prišel pa je tudi čas, da to pridobljeno znanje razširim med ostale terapevte, ter med ljudi za domačo rabo, ki si želijo pomagat drugim.

Tečaj ima ima 20 ur, ki so razdeljena na pet srečanj po štiri ure.

Tečaj holistični pristop do hrbtenice po metodi Aly vsebuje segrevanje hrbtenice, osnovne tehnike, anatomijo, mišice, raziskovanje hrbtenice, iskanje napak, sanacijo in pripadajoče vaje.

Na tečaju bomo natančno spoznali hrbtenico, njeno delovanje, povezave, možne težave ter način sanacije, hitro prvo pomoč ter samopomoč in vzdrževanje samega sebe. S seboj prinesite nekaj za pisat in primerno oblačilo za delo, ostalo vas čaka tukaj. :)

Tečaj energije

Začetni tečaj energije vsebuje

Uvod – način in namen dela, nekaj besed za začetek. Nekaj besed o nas samih – mentalna higiena, medialno stanje, etika, kodeks. Način dela – nasveti. Test stabilnosti, 8 tehnik dela od 14-tih, psihokineza, energetske vaje.

Vsi udeleženci tečaja boste predhodno opravili slikanje biopolja – aure pred začetkom tečaja in na koncu, da bomo lahko primerjali razliko in vaš napredek. V ceno je vključeno učenje, obe slikanji biopolja, ves potreben material, zadnje tri dni pa še bivanje, hrana ter terapevtsko jahanje konja.

Tečaj energije stopnja 2 vsebuje:

Analogija sogovornika, simptomatika pri bolnih – analogija telesa. Sol in voda, test stabilnosti, 6 tehnik dela, metoda Vit-al 1 in 2, energetske vaje

 

Tečaj energije po metodi Vit-al stopnja 3 vsebuje:

Analiza čustvene bolečine, metoda Vit-al 3, seznam bolezni, kdaj ne delamo določenih tehnik. Ponovitev vseh tehnik, obdelava 20 programov bolezni, test stabilnosti, energetske vaje.

 

Tečaj energije po metodi Vit-al stopnja 4 vsebuj:

Tri preživete dni v naravi, torej vsaj 58 ur skupno preživetih ur, ponovitev vseh tehnik in metod, dihanje, delavnica odpuščanja, obdelava 30 programov bolezni, delo na daljavo, test stabilnosti, terapevtsko jahanje konj (v kolikor bo čas dopuščal), energetske vaje.


O nas

VIT-AL CENTER d.o.o.
Podutiška cesta 46,
1000 Ljubljana

GSM: +386 (0)41 620 416
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Delavni čas:
po predhodnem dogovoru

Ljubljana

Podutiška cesta 46,
1000 Ljubljana

*Obvezna predhodna najava

Sežana

Hotel Grahor Dane
Sežani 6
6210 Sežana

*Obvezna predhodna najava


© VIT-AL CENTER Alenka Ajnik d.o.o., Design Nemis