Vadbe

Ajurvedska joga, skrivnosti joge

SKRIVNOSTI JOGE – BRINA

Kdaj ste si nazadnje vzeli čas samo zase? Brez telefonov, brez obveznosti in misli, kaj vse je potrebno še postoriti? Tempo današnjega življenja nas velikokrat prisili, da pozabimo nase in na svoj notranji mir.

Skrivnosti joge nam bodo pomagale odkrivati prav to. Poskrbeli bomo za boljše fizično zdravje in umiritev uma. Vadbo bomo pričeli s pranajamo, ki nam bo pomagala odstraniti blokade v energetskem telesu. Nadaljevali bomo z asanami, sinhroniziranimi z dihanjem, ki bodo poskrbele za gibljivost telesa, razrahljano napetost v sklepih in mišicah, boljšo koncentracijo, pozitivne misli, krepitev mišic in za boljši pretok energije v telesu. Vadbo bomo zaključili z globokim sproščanjem ob zvokih tibetanskih skled.

Vadba je primerna za vse starostne skupine in za vse stopnje jogijskega znanja.

Raztezne vaje

Tako kot je pred vadbo pomembno ogrevanje, po vadbi sledi raztezanje. Verjetno ste po vadbi pogosto že zelo utrujeni in se vprašate: Zakaj so vaje za raztezanje sploh pomembne? Razlogov je več: raztezanje telesa zmanjšuje verjetnost nadaljnjih poškodb, dan po vadbi boste zagotovo manj čutili obremenitev mišič od prejšnjega dne, dolgotrajno pa raztezne vaje pripomorejo k boljši gibčnosti vašega telesa. Vaje lahko izvajate kjerkoli, pomembno je le, da se potrudite in tega dela vadbe ne izpustite!

Zelo pomembno pa je tudi, da vaje za razteg izvajate pravilno, zato smo za vas pripravili širok izbor zateznih vaj, ki jih izvajamo enkrat tedensko. Vaje delamo ena na ena in posamezno, tako , da se naučite kako pomagati sebi in še svojim bližnjim.

Redne raztezne vaje so pokazale zelo dobre rezultate tako v prožnosti kot tudi v boljšem počutju brez bolečin.

Vaje vodi Alenka Ajnik


O nas

VIT-AL CENTER d.o.o.
Podutiška cesta 46,
1000 Ljubljana

GSM: +386 (0)41 620 416
E-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Delavni čas:
po predhodnem dogovoru

Ljubljana

Podutiška cesta 46,
1000 Ljubljana

*Obvezna predhodna najava

Sežana

Hotel Grahor Dane
Sežani 6
6210 Sežana

*Obvezna predhodna najava


© VIT-AL CENTER Alenka Ajnik d.o.o., Design Nemis